Bolesti břicha

Dobrý den, v listopadu minulého roku jsem byla na operaci slepého střeva.Chvilku po operaci (14 dní) jsem nastoupila do práce.Od operace mne furt bolelo břicho ,myslela jsem ,že to je normální po operaci.Po náké době byly bolesti jen občasné.V únoru letošního roku jsem si došla k obvodnímu lékaři a vše mu řekla.Že mám problémy s únavou od operace,že mne bolí břicho po kterém bolest putovala v oblastech kolem pupíku do kola a že se stolicí chodím na záchod třeba i jednou za dva dny protože to jinak leze.Lékař mne poslal na ultrazvuk jelikož měl podezření na srůsty.Tam mi ale řekli že vše je v normálu.Přišlo mi to zvláštní už jen kuli těmto bolestem,ale řekla jsem si že když to říká doktor tak to tak prostě je.Přibližně měsíc byly bolesti slabé tak že jsem je skoro ani nevnímala.V poslední době jsou ale časté a ustálili se na pravé straně dva cm od prostředku pupíku,stolice je minimální,unava je větší,často neudržím ani myšlenku a občas se mi zvedá i žaludek.Došla jsem si znova k jinému doktorovi specialistovi ten mi napsal papíry na gastro s podezřením na srůsty.Nevím proč gastro?A nevím proč srůsty ,když mi tvrdili před necelím půl rokem že je nemám.Vyšetření mě ale čeká až za 16 dní a jsem z toho neštastná protože se cítím slabá a kolikrát hrozně oslabená.Prosím Vás o Váš názor jak postupovat v této sytuaci.Děkuji a přeji hezký zbytek dne

Odpověď odborníka:

Dobrý den, srůsty se mohou, ale nemusí, objevit po jakékoli operaci. Bohužel nepíšete, zda operace slepého střeva byla provedena pro akutní zánět, nebo pro chronické obtíže, jestli jste měla problémy už před operacím nebo bylo vše v pořádku. Ani nepíšete, zda operace byla provedena klasicky, nebo laparoskopicky. Při charakteru obtíží, které popisujete, nelze vyloučit i jinou příčinu problémů, proto Vás zřejmě lékař na základě podrobnějších informací a vyšetření odeslal na gastroskopii

MUDr. David Hoskovec
MUDr. David Hoskovec

Specializace: Chirurgie a traumatologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kouření, nebo žvýkací tabák? Obojí je špatně
Články: Kouření, nebo žvýkací tabák? Obojí je špatně
Pokud si myslíte, že je...
Roztroušená skleróza
Články: Roztroušená skleróza
Roztroušená skleróza (RS...
Metabolické vyšetření
Články: Metabolické vyšetření
Metabolické vyšetření...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x