Bolesti břicha

Dobrý den, již delší dobu mám problémi s bolesti břicha/žaludku/.Bolesti se obyčejně vyskytnou tak půl hodiny po jídle a trvají různě dlouho, od pěti minut až třeba dvě hodiny. Dosti často mne bolest vzbudí i v průběhu noci. V polovině února jsem podstoupil vyšetření na endoskopii. Byla mi provedena biopsie a histologický závěr zní "chronický zánět žaludku".Lékař mi doporučil dietní opatření, což dodržuji a užívání léku HELICID. Tento lék užívám již více jak dva roky, co jsem evidován v gastro poradně. Užíváním Helicidu se moje problémi vůbec nelepší, ba naopak. Na internetu jsem si pročítál články o mém problému a v jednom článku jsem se dočetl, že by mi snad mohlo pomoci užívání "vitamínu B12". Prosím vás tímto o váš názor a zda by mi jste mi mohli poradit jakým způsobem mé problémi zmírnit nebo odstranit. Bolesti jsou opravdu někdy velmi velké. Na kontrolní vyšetření jsem objednán na měsíc květen. Děkuji srdečně za vaši laskavost. Večerka Bludov

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bez podrobného vyšetření na gastroenterologii opravdu nelze předesílat - o co u vás jde. Vitamín B12 se používá u speciální formy zánětu žaludku, což by ale váš gastroenterolog navrhl, kdyby to bylo potřeba. Poradte se s ním ohledně změny léčby, ev. jestli nemáte kolonizaci bakterií helicobakter pylori, která je dobře zaléčitelná ATB. Info o ní: . http://www.ulekare.cz/clanek/co-je-to-helicobacter-pylori-2884?search=helicobacter&from=0 Ale absolvování vyšetření jsou prioritou. Více vám na dálku bohužel neporadím. Hezký den.

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Bederní lordza Mohu poprosit i radu. Trpím bederní lordózou. Pravidelně...
  • Myom na děloze Lékař u mě diagnostikoval myom na děloze ,dle ultrazvuku 6,5 cm...
  • Ostrá bolest hlavy Je mi 31 let a jsem dva měsíce po porodu... nevím, jestli...
  • Monocyt krevni obraz PRI KREVNIM OBRAZE MI ZJISTILI MONOCYT 003 SNIZENA...
  • Zánět ledvin Mé mamince byla určena diagnoza zánět ledvin. užívá antibiotika...
  • Bušení srdce Posledni rok se mi stává kdyz jsem v klidu, že mi z ničeho nic...
 
Kam dál
 
 
Porucha jater se projeví i na rukou
Články: Porucha jater se projeví i na rukou
Jaterními chorobami, ať už...
Rozdíl v sexuální touze
Články: Rozdíl v sexuální touze
Navzdory tomu, že mužům...
Rakovina hrozí téměř každému, která je nejhorší?
Články: Rakovina hrozí téměř každému, která je nejhorší?
Jenom v Evropě se každý rok...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Bolesti hlavy: poznejte jejich příčinu, (nejen) kvůli léčbě
Stres a zimní únava? 7 tipů, jak je zkrotit
Články: Stres a zimní únava? 7 tipů, jak je zkrotit
Krátké dny, vstávání za tmy...
9 tipů, jak zatočit s bolestí hlavy
Články: 9 tipů, jak zatočit s bolestí hlavy
Tuhle zdravotní potíž zná...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Cukrovka krade chuť k milování. Jak touhu vrátit zpět?
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: