Bolesti břicha a krev ve stolici

Dobrý den,mám bolesti břicha pod žebry a taky mě někdy bolí žaludek.Bolí mě to když jsem hladová i po jídle prakticky pořád.Když zmáčnu vlevo pod žebrem rukou tak cítím jako by tam něco tlačilo.Děsí mě, že mám krev ve stolici.Mám hemoroidy, ale myslím si, že ta krev je od jinud, protože mi připadá, že i kape do mísy a stolice je červenohnědá.Bojím se že mám rakovinu.Nebo mám nějaký vřed a může ta krev být od něj?Na gastroenterologii chodím, ale nic moc mi tam neporadili.Jen čaj na žlučník a játra.Z ultrazvuku mi zjistili, že mám dysmorfický žlučník.Byla jsem na kolonoskopii, alenedokázala jsem to vydržet do konce.Řekli mi, že tam bylo v té prohlédnuté oblasti střeva vše v pořádku a že si myslí že je to celé střevo zdravé.Myslíte, že by měla smysl laparoskopie?Pořád mi to vnucují,bojím se to podstoupit.Snažím se otěhotnět, ale myslím si, že tyhle problémy mě v tom brání.A taky nevím jak se stravovat,abych měla pestrou stravu.Nevíte na jaké stránky se mám obrátit, abych mohla vařit podle nějaké diety??Mám deprese a strach, protože nevím co mi je a už mám ty potíže rok.Bylo by možné nějak léčit psychické problémy přes psychologa aby mi to hradila pojišťovna?Předem děkuji moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Váš gastroenterolog již provedl celou řadu vyšetření, kterými mohl vyloučit nejzávažnější příčiny Vašich obtíží. Co se týče příměsi ve stolici, pokud by šlo o žaludeční vředy, pozorovala byste dehtovitou stolici (natrávenou krev). Čerstvá krev opravdu spíše svědčí pro hemoroidy (nejpravděpodobněji). Nádorové onemocnění je ve Vašem věku silně nepravděpodobné, navíc proti němu svědčí aspoň částečná koloskopie s negativním nálezem. K vhodnosti laparoskopie se nyní nedovedu vyjádřit, aniž bych znal všechny Vaše obtíže a přesné závěry provedených vyšetření, důvěřoval bych však gastroenterologovi, který Vás zná nejlépe. Podíl psychiky na Vašich obtížích je pravděpodobný, psychoterapii lze doporučit. Provádějí ji především psychiatři a psychologové. Zda je ve Vašem okolí nějaký psycholog, který má uzavřenou smlouvu s pojišťovnou, by Vám měl sdělit praktický lékař nebo Vaše zdravotní pojišťovna. Možná bude schůdnější obrátit se na psychiatra (nechte si nějakého doporučit od praktického lékaře nebo si poradit od známých) - není se za co stydět! psychiatr může výrazně přispět k objasnění obtíží pohledem lékaře z jiného oboru, navíc má k dispozici v dnešní době i moderní léky, které mohou efekt psychoterapie podpořit. Je možné, že u Vás může jít například o smíšenou úzkostně-depresívní poruchu, přikládám odkaz na užitečnou brožuru s cennými radami, kterou si můžete zdarma stáhnout a dozvíte se mnoho užitečného: http://cz.lundbeck.com/cz/Professionals/what_we_do/depression/documents/Depresivni_porucha.pdf

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Zažívací potíže | Od: Martin | 31.3.2015 17:01
Je to asi pul roku co jsem se najedl v KFC a pil
alkohol od te doby mám zažívací problémy tlak na
břiše možná střevech a každé rano pravidelná
stolice nucená ktera se ovšem vytratí po použití
lepicolu to je Psylium a Probiotika.Byl jsem na krev
vše ok byl jsem na kolonoskopi do 55 cm vse ok
byl jsem na gastroskopii 2krat vse ok odebrani
vzorku streva na alergii na lepek take ok občas je
mi dobře občas citim tlak a nuceni na zachod už
nevím co by to mohlo být a možná máte
zkušenosti a poradíte jako malej jsem měl
dráždivej tračník všuse se straší s rakovinou a
nadorama je to možné? nebo vyšetření ktere jsem
podstoupil tohle vylučují na krev jsem byl víckrat
na více speifické testy nevim jestli to nemuze
bejt alergie na neco nebo jen proste spatne
travím a také jsem bral nejake antibiotika na
streva změnil jsem stravu jim ale dost masa ale
take hodne zeleniny čaje bylinky sportuji a
zapoměl jsem napsat častá plynatost ale jak kdy
pred 3 mesici to bylo horsi malo co jsem mohl
snist aby mi nebylo zle ted uz to neni takova
hruza ale nejsem zcela v pořádku a dnes jsem ve
stolici našel tmavě hnědy až červen hlen spíše gel
rosol ve tvaru čtverce jako rosol prusvitnej i
tmavej ktery držel stale tvar nevím jestli to může
být krev nebo je to natrávená strava spolus
Psyliem ktere tvoří gel kterej má čistit střeva to
mě zajímá asi nejvíc dík :)
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: