Bolesti břicha, celiakie

Přeji hezký den,chtěl bych se zeptat přes půl roku mě trapí nevolnosti od žaludku a bolest pod žebry na pravé straně.Občas mám světlejší stolici možná až do žluta ale řekl bych že to začalo až po dodržování bezlepkové diety (viz níže)Byl jsem na kolonoskopii,gastroskopii,na vyšetření moči,krve,na sonu celého břicha,na ct páteře.Vše bylo negativní až na to že mi našli celiakii.Bezlepkovou dietu dodržuji přísně přes dva měsíce.Ale stav se je pořád stejný.Bolesti nejsou stálé-někdy mě bolí žaludek a následně na to pod žebry jindy jsou bolesti jednotlivě oddělené.Dokonce mi vyoperovali slepé střevo které by to prý mohlo způsobovat ale problémy jsou tu stále.Po operaci se mi ke všemu ještě šíleně začala motat hlava (nejspíš problémy s tlakem možná).Byl jsem u dvou gastro lékařů a druhý z nich si myslí že by se mohlo jednat o jakási "volná" žebra,která způsobují i bolesti žaludku neboť nějakým způsobem dráždí i žlučník.Už nevím byl jsem na spoustě vyšetření,přijdu si jak hypochondr který chodí od lékaře k lékaři.Už nevím kam se odvolat,potřebuju fungovat,chodit do práce.Nenapadává vás něco?mám strach z rakoviny slinivky nebo z nemoci jater nebo žlučníku ale to už by se snad mělo poznat z příslušných vyšetření?!jenže už si nejsem jistý ničím.Lékař na gastru mi předepsal Aulin proti bolestem ale bojím se ho brát nebot nezadouci ucinky v podobe cevnich a srdecnich prihod me vice nez desi.Predem mnohokrat dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Milý Honzo, pročetla jsem si vaši anabázi, kterou popisujete ve svých předchozích dotazech, skutečně není snadné vám takto na dálku radit, poté co jste byl již opakovaně velmi podrobně vyšetřen. Přesto: nevím kdy jste naposledy vyšeřen vaším gastroenterologem, ale měl byste ho určitě informovat o světlé stolici, může signalizovat onemocnění žlučníku nebo žlučových cest (které se mohlo vyvinout až poté co jste byl naposledy vyšetřen). A myslím, že zbývá ještě jedno vyšetření, které jste zatím neabsolvoval nebo se o jeho výsledku alespoň nezmiňujete, a to konzultace s psychiatrem. Opravdu nepodceňujte možnost larvované deprese, může se projevovat příznaky velmi blízkými těm vašim a nemusíte si být vědom žádných pocitů smutku! Držím palce ať se váš problém už brzy podaří vyřešit.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: