Bolesti břicha po salmoneloze

Dobrý den, před 10 dny mi byla zjištěna salmonela (průjmy, zvracení, pocení, zvýšená teplota, křeče, bral jsem Endiaron a od obvodního jsem dostal Ercefuryl) a od křečí to přešlo k občasnému mírnému pobolivani břicha na ruznych mistech kolem pupku a potřebě jít na záchod, průjem to není. 2 dny je treba klid a jeden den to citim, ale třeba když pracuji, tak to nevnimam. Chtěl bych vědět, zda je to normalni stav po (při) salmoneloze, že tělo nedokáže dobře trávit a já si jen více všimám různých pocitů? Popř. bych poprosil nejaké doporučení, např. volně prodejná probiotika atp. Děkuji a přeji hezký den

Odpověď odborníka:

Dobrý den.I po vypořádání se s infekcí může ještě nějaký čas/je to dost individální,přesnou časovou hranici nelze určit/přetrvávat příznak tzv.dráždivého tračníku-tedy stav,kdy střevo reaguje nadmerně citlivě na různé podněty/strava,stres../-většinou nucením na stolici/která následně ani nemusí odejít/.Existují léky ke zklidnění/Duspatalin,Prosulpin/,ale vesměs stačí i jistá dávka trpělivosti.Aplikace probiotik je jistě vhodná,není nutné používat tabletky/lze tedy formou mléč.výrobků s živými jogurt.kulturami/.Při pochybnostech je samozřejmě moudré, navštívit praktického lékaře.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: