Bolesti břicha před stolicí, následná krev po stolici

Vážená paní doktorko, mám dlouhodobě a přitom nárazově (nepravidelně) bolesti břicha, které se dostaví v momentě, kdy potřebuji jít na stolici. Po vykonání stolice mívám na papíru krev, která rovněž nebývá pravidlem. Někdy proces vyprazdňování proběhne bez bolestí a krve a někdy se jedná pouze o bolest (velmi ostré křeče) bez krve nebo naopak. V loni v prosinci jsem prodělala střevní koliku. V roce 2009 jsem prodělala těžký porod se závěrem císařského řezu. Po porodu mi praskly cysty. Mé obtíže gynekologického charakteru, by být neměly po nedávném vyšetření. Bohužel, mé obavy z vyšetření střeva, jsou tak veliké (jsem po eRCP a fibroskopii), že nemůžu překonat stud a strach z možného vyšetření. Studovala jsem možné diagnózy mého problému. Mám samozřejmě obavy z rakoviny střeva, Cronhovi choroby,případně hemeroidů. děkuji Vám za odpověď S úctou PT

Odpověď odborníka:

Bez vyšetření nelze nic stanovit ani odpovědně doporučit. Vyšetření se netřeba bát a je stejně nutno vyšetření provést. Diagnoz, které tyto potíže mohou způsobit je mnoho a k jejich upřesnění je třeba vyšetření břicha, odebrání krevních testů a patrně provedení vyšetření tlustého střeva ohebným kolonoskopem. Velmi doporučuji, abyste se obrátila na gastroenterologa, který je při nemocnici, ten vyšetří a zahájí potřebou léčbu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x