Bolesti břicha spojené s bolestí zad a únava a dýchavičnost

Dobrý den, chtěla bych vás poprosit o radu či názor na mé potíže. Ji mi 36let, mám dvouletá dvojčata. Jsem z nich normálně unavená, ale poslední 2 měsíce jsem úplně vyčerpaná, když vyjdu do 2.patra, buší mi srdce a mám dost zrychlený dech. Po chvíli to přejde. Cokoliv ted udělám, ikdyž jen trochu namáhavého, jsem vyčerpaná. Asi před 14dny jsem jela na kole-co mám děti tak nesportuji a kopce, které bych dříve vyšlapala jsem nevyjela ani do poloviny, navíc jsem vyloženě lapala po dechu a měla jsem pocit že zkolabuju. K těmto problémům s dýcháním se před 14 dny přidaly bolesti zad těsně nad zadkem, jsou po celé délce zad, bolí mě to stále, mám problém se ohnout a ve stejné chvíli mě začalo pobolívat v podbřišku, což jsem nejdříve přisuzovala tomu, že jsem nastydla, ale už je to 14 dní a ta bolest se nelepší, naopak je to horší, tento týden se přesunula do celého břicha, pobolívá mě i žaludek a sem tam pravá strana břicha-až do boku. Též je mi sem tam blivno, ale ne tolik abych zvracela. Byla jsem na plicním na rentgenu, to je v pořádku, krev a moč taktéž, i na gynekologii. Mám se znepokojovat, že by to mohlo být něco závažnějšího a jít na vyšetření na gastrosk.a kolonoskopii?Stolici mám normální, nemám průjem ani zácpu, jen bývám nafouklá, což je u mě ale běžné. Ještě podotýkám, že s bolestmi zad se potýkám už spoustu let, ale nikdy mě nebolely v těchto místech, mám problém spíš v oblasti lopatek a krční páteře. Prosím vás o odpověd a děkuji.

Odpověď odborníka:

Milá paní Katko. Péče o dvě děti ve věku, kdy už jsou pořádně živé, ale ještě ne samoobslužné, je jistě velmi namáhavá, a to jak po fyzické, tak zejména po psychické stránce, to chápu. Je též pochopitelné, že bez pravidelného sportování Vaše výkonnost už není to, co bývala. I když toto jistě ovlivňuje Váš zdravotní stav, nemusí to být jedinou příčinou potíží, které udáváte. Popisujete několik problému. Tyto problémy spolu mohou, ale také nemusí souviset, a jejich příčiny mohou být různorodé. Po internetu bez možnosti Vás vyšetřit toho bohužel mnoho vymyslet nemohu. Nezneklidňujte se předem obavami z vážného onemocnění, ale jistě je na místě vyhledat lékaře. Větší zadýchání po 2 patrech skutečně může být příznakem onemocnění kupř. srdce, dýchací soustavy, u mladší osoby (kterou bezesporu jste) bych pomýšlela třeba na chudokrevnost aj. Píšete ovšem, že krevní testy byly v pořádku. V době, kdy Vám tyto odběry dělaly, jste již měla potíže s dušností a bušením srdce? V krevních odběrech by se totiž chudokrevnost poznala... Bolest zad při problémech s páteří může v průběhu času měnit svůj charakter, jistě děti hodně zvedáte, což se na stavu páteře může negativně podepsat....Bolesti břicha a podbřišku také mohou mít různé příčiny. Mimojiné mohou souviset i s páteří, ale také nemusí... Navštivte Vašeho praktického lékaře, třeba i opakovaně. Je důležité, aby Váš stav posoudil jeden lékař, který zná celou Vaší zdravotní historii, bude mít k dispozici výsledky všech doposavad provedených vyšetření a se znalostí těchto informací provede rozvahu a bude koordinovat další vyšetřovací postup. Možná se skutečně nevyhnete i takovým vyšetřením jako gastroskopie, stran páteře by snad bylo vhodné doplnit neurologické či ortopedické vyšetření ap. Držím Vám palce, ať se Váš zdravotní stav brzy upraví.

MUDr. Renata Lažanská
MUDr. Renata Lažanská

Specializace: Nefrologie
Pracoviště: IKEM, Klinika nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x