Bolesti břicha, únava, dušnost

Dobrý večer. Před 4 lety jsem začal mít problémy se zažíváním,plynatost, průjmy, bolesti břicha. Bylo mi provedeno všetření tlustého střeva - irrigo, enteroklýza a GFS - bez patologie. Po každém vyprázdnění úleva, týden. Bylo mi řečeno, že se jedná zřejmě o dráždivý tračník. Dále jsem byl poslán na alergologii - negativní, paní doktorka mi zjistila mírné bronch. astma. Následovala úprava jídelníčku, bez smažených, tučných jídel - zlepšení. Při občasné diet.chybě průjem, zvětšená bolest břicha, někdy pod pupkem výrazná, nebo bocích břicha tlumená, ale častější. Nyní zhruba od června zvíšené bolesti břicha, únava. Připouším nějaký stres, ale i zvětšená fyzická námaha. Před 6 týdny po diet. chybě i námaze - únava, nechutenství, zle od žaludku, nazvracení, hořkost v ústech, bolesti zad, zhoršené dýchání. Mám za sebou již několik odběrů - negat., ekg, Rtg plic, spiro v pořádku. Nasezen ibalgin (na záda) po něm záchvat Následovalo vyšetření na gsf, kde mi paní doktorka zjistila drobnou skluznou a irritovanou hiátovou hernii a refluxní choroba jícnu, předepsán Loseprazol 20 mg ráno na lačno, duspatalin retard. Beru již 4 týden, hořkost v puse, bolest zad, dušnost, přetrvává, zvírazňuje se bolest pod pravým žebrem a lopatkou, hlavně k večeru, na noc beru xanax.sr 1mg. Jednou jsem zapoměl a celou noc nemohl spát pro bolesti na pravé straně. Při návštěvěna gsf poslán na rtg páteře - lehká es, skolisa, dále na intrnu - ekg, odběry v pořádku. Obědnán na neurologii. Potíže přetrvávají, nevím, co již držet za dietu, úbytek 4 kg. Bolesti v pravo navazují na stravu. Prosím o radu co dál, co by to mohlo být a jaké vyšetření podstoupit, když sono břicha bylo již provedeno. Ďekuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Pavle! Prošel jste opravdu mnoha vyšetřeními. Bylo by chybou se domnívat, že budu takto na dálku schopná posoudit váš stav lépe, než všichni specialisté, u nichž jste v péči a kteří měli možnost s vámi mluvit a osobně vás vyšetřit. Zmiňujete, že jste absolvoval nějaké krevní testy, pomýšlelo se u vás na celiakii? Pokud ne, bylo by dobré tato vyšetření doplnit. Ještě nelze vyloučit, že by skrytou příčinou vašich potíží mohla být tzv. larvovaná deprese, tedy onemocnění kdy se deprese neprojeví pocity smutku, ale množstvím jinak nevysvětlitelných fyzických potíží. Zvažte prosím ještě tuto možnost a zkuste v tomto ohledu zkonzultovat psychologa nebo psychiatra. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: