Bolesti hlavy a aneurysma

dobrý den, mám strach z aneurysmatu v mozku, protože už mě delší dobu bolí hlava především když se zvýší tlak (např. při kýchnutí, rozčílení, předklonu, zakašlání). Před třemi lety jsem byla na magnetické rezonanci, výsledek v normě, před měsícem provedeno ct mozku a eeg vše v normě. Krevní tlak mám sledovaný většinou kole130/90 nebo nižší. Je možné aneurysma vyloučit pomocí ct nebo se ho mám bát, při každém píchnutí v hlavě mám dost velký stres. Děkuji za odpověď Veronika

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Aneurysma lze vyloučit CT vyšetření , ale musí být provedena CT angiografie s nutnosti aplikovat kontrastní látku nitrožilně , stejně tak jej lze vyloučit speciální sekvenci magnetické rezonance. Aneurysma samo o sobě nebolí, bolest se objevuje až při jeho ruptuře nebo prosakování , bolest je pak výrazná a trvající delší dobu. Vaše potíže pravděpodobně nebudou souviset s aneurysmatem. Pěkný den

MUDr. Radim Chutný
MUDr. Radim Chutný

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Neurologie Oramus s.r.o. Ostrava

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: