Bolesti -je nutná operácia?

Dobrý deň, poprosila by som o odborné vysvetlenie nálezu na MR, nakoľko mám problémy a žiadna medikamentózna liečba ani cvičenie mi nepomáha. Tieto problémy začali asi v 2007 a stále sa zhoršujú. Modic II zmeny a erózie C5-C7.Unkovertebrálna artróza C5-C7.Incip. facetová artróza v Th úseku.Zúženie obidvoch C6 a ľavého C7 neuroforamenu.Zúženie spin.kanála v segmentoch C5-C6 (AP rozmer 10-11mm). C3/4 spondylodiskérna protrúzia vpravo, C5/6-difuz.spondylodisk.zmeny s tlakom na obidva korene C6 foraminálne. 6/7-spondylodisk.protruzia vľavo v kontakte s ľavýn koreňom foraminálne.Th10/11-mediálna protruzia disku.

Odpověď odborníka:

Bohužel neuvádíte jaké probémy. Předpokládám alespoň bolesti šíje. Jestliže Váš neurolog odhalil příznaky dráždění nebo poškození nervového systému, pak stojí za to uvažovat o chirurgickém řešení. Další postup pak konzultujte na neurochirurgickém pracovišti, které je Vám nejblíž. Žádná operace, nejde-li o záchranu životně důležitých funkcí, není nutná. Nejste-li si jistá, doporučuji zůstat v ambulantní péči neurologa, který Vám navrhne možnosti další léčby.

MUDr. David Bludovský
MUDr. David Bludovský

Specializace: Neurochirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: