Bolesti kloubů

Dobrý den,už 3 měsíce se potýkám s bolestmi kloubů.Začalo to plíživě,nejdříve mě boleli malé klouby na rukou potom se přidalo zápěstí.Když se přidala i značná únava po menší námaze,potíže nakrájet třeba cibuli nebo odnést oběd ke stolu,zašla jsem k lékaři.Zjistil mi vysoké ASLO cca500.Nasadil antibiotika a nesteroidní antirevmatika.Po 3 týdnech jsem šla do práce.Akutní příznaky odezněli,přesto jsem těžší předměty musela brát opatrně a oběma rukama.Za 14 dní po "vyléčení" jsem dostala horečky,boleli mě už všechny velké i malé klouby kromě loktů.Jakýkoli pohyb byl pro mě téměř nadlidský výkon,abych vůbec vydržela brala jsem každé 4hod ibalgin 400.To i v noci,protože mě bolest nenechala spát.Teplota vůbec neklesala(38,5-39,4)bolesti polevovali jen trochu.Po 3 dnech jsem tedy šla k doktorovi.Opět jsem doslala antibiotika a nesteroidní antirevmatika.Horečky klesly po 2dnech.Bolesti mám,ale můžu se pohybovat.Ráno chodím a pohybuji se jako robot,než trochu rozhýbu klouby.Únavu pociťuji velmi rychle,moc mi nechutná jíst k večeru už s problémy udržet hlavu,protože mě bolím krční páteř.Stále beru Nimesil,ale vůbec na ty bolesti nezabírá.Nemůžu dlouho stát,sedět je ještě horší(je těžké a bolestivé se znovu rozhýbat).Lékař mě poslal na revmatologii s podezřením na RA.Po tom druhém léčení jsem už 3týdny a žádná úleva se nedostavuje.Prosím poraďte mi.Může to být skutečně RA.Nemůže to být něco "jednoduššího"?Děkuju moc za odpověď.Monika.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, mohlo by se jednat jako o RA, tak například i o jiné revmatické onemocnění. To vše ale musí rozhodnout až specifické testy. Zatm bych doporučoval spíše klid a užívání předepsané medikace. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x