Bolesti kloubů

Již několik let trpím bolestí ruky. Nejprve to byly prsty, silné bolesti hlavně na dotek, pak se zdeformovaly, mám nárůstky na kloubkách. Také mě silně bolí palce u obou rukou, nemohu nic pevně uchopit do rukou, jakoby něco přezkočí a vystřelí bolest. V poslední době se mně nesnesitelně rozbolel palec, bolest přišla znenadání bez nějaké zátěže. Pomohly jedině ledové obklady. Dle lékařů mám mít artrozu, avšak ta bolest byla zcela jiná, zeptala jsem se lékařky, zda nemůže jít o dnu, podívala se do mých záznamů a sdělila mně, že před rokem jsem měla zvýšenou kyselinu močovou v krvi. Dostala jsem Artrilom 15mg a Milurit 100. Po atrilomu mně bolesti ustaly, ale bojím se ho brát. Má dost vedlejších účinků (dle příbal. letáku) a na bolest léky raději nechci brát. Myslíte, že mohu mít dnu již dlouhou dobu, prsty u rukou mám celé pokroucené s ošklivými nárůstky. Dle lékařky se s tím nedalo nic dělat, některé ženy to mívají a prý to přestane časem bolet. Mám stále pocit, že mám prsty nateklé a méně ohebné. Ráda bych věděla zda tyto léky mám brát nebo si vyžádat u lékařky zda se o tuto chorobu jedná.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jitko, pokroucené ruce může mít na svědomí jak revmatoidní artritida, tak i dnavá artritida (potíže s klouby způsobené dnou). Milurit je rozhodně dobrý na to, aby byla hladina kyseliny močové pod limitem. V kloubech je ale zánět, který jednak bolí a jednak může klouby deformovat. Artrilom obsahuje meloxicam, což je jeden z nejbezpečnějších protizánětlivých léků podobných například ibuprofenu. Pokud se bere v nejnižších účinných dávkách, tj. dávkách, které ještě zaberou, nežádoucí účinky jsou opravdu minimální, ty na žaludek můžete například významně snížit užíváním s jídlem. Samozřejmě jde o Vaši volbu, ale mějte na paměti, že šetrnější léčbu zánětů zatím nemáme a pokud tento nebo jiné léky na zánět užívat nebudete, velmi pravděpodobně se budou problémy s klouby zhoršovat, nemluvě o bolesti - zde si myslím, že není třeba trpět. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+23 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Karpaly | Od: Lenka Chalankova | 23.3.2017 22:55
Dobry vecer,mela bych na vas prosim
prosbu. Loni v rijnu me zacalo hodne
bolet prave zapesti a to az do faze,ze
jsem neudrela v ruce krajic chleba.
Kolem zapesti to bylo natekle,horke a
kloub bolestivy. Zasla jsem k
lekarce,ktera mi rekla ze se asi jedna o
revnatoidni artritydu,nebo jak...
Nasadila mi Artrilom a poslala na
revmatologii. Tam mi pouze 21.12 vzali
krev a ze si mam zavolat po Novem
roce na vysledky. Rekli mi,ze je tam
zanet,nic vic a ze msm trnto prasek
brat denbe 1 a 27 4 nyni na kontrolu.
Ruka me boli cim dal vic,bylo mi jinde
receno zr to zrejme budou karpaly. Po
precteni letaku na Artrilom se mi ho
nechce brat. Jaky na to mate prosim
nazor? Moc dekuji.
reagovat
re:Karpaly | Od: uLékaře.cz | 24.3.2017 12:11
Dobrý den,
děkujeme za dotaz. Aby Vám
lékař mohl odpovědět, poprosím
Vás,
abyste dotaz zkopírovala a
vložila přímo do poradny na
těchto stránkách:
http://www.ulekare.cz/poradna.
V poradně se Vám bude lékař
věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše
bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: