Bolesti kloubů, svalů a hlavy po angíně

Dobrý den, prosím o radu, jak mám postupovat. Při bolestech krku jsem šla k lékaři a ten mi po odběru crp 1,4 řekl, že atb mi zatím dávat nebude až co výtěr (začala jsem sama léčit BIOPAROX). Po pěti dnech byl výsledek výtěru streptokok G (v té době mě už v krku téměř nebolelo), začala jsem užívat Azytromicyn na 3 dny (s tím, že to působí až 10 dní), po dobrání atb mě začaly bolet klouby, svaly a hlava (což jsem měla mít v těle ještě působící atb), opět jsem zašla k lékaři, zda mi byla spávně nasazena léčba. Lékař řekl, že ano a udělal mi ještě sedimentaci (výsledek 7) a výtěr z krku, který budu vědět až za čtyři dny. Dále mi dal na imunitu Ribomunyl. Stále mě bolí celé tělo a když přijdu domů, tak spím, jsem unavená. Prosím o radu co mi doporučujete, či o jaké vyšetření si mám říct. Druhý výtěr mi byl dělán ještě při účinnosti atb, bude vůbec reálný. Moc děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud máte nízké CRP , sedimentaci, spíše se jedná o virovou infekci, kde antibiotika moc nepomohou. Zkuste 3x denně Ibalgin 400 mg - utlumí zánět v těle, zároveň by měly odeznít i bolesti kloubů, únava. Současně klidový režim, dostatek tekutin, kloktat šalvěj. Bolesti v krku mohou způsobit i virové infekce, takže pokud bude výtěr v krku negativní, již bych antiibotika nedávala, pokračovala bych v aplikaci Bioparoxu. Ale záleží na panu doktorvi, který Vás vyšetřil , viděl Váš nález v krku, jak bude dáel postupovat.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: