Bolesti kolen

Dobrý den pane doktore/paní doktorko, je mi 27let (183cm, 65kg) a již cca 7let trpím bolestmi kolen a kyčlí. Kolena mám po menisektomiích, poslední OP – ASC proběhla v 6/2009. Vrcholově jsem sportovala - atletika, tenis, jezdectví, plavání a basketbal. Sport mi velmi chybí, ale pro bolesti nemohu nic vykonávat (rotoped, kolo ani plavání). Kolena bolí už i v klidovém stavu, i v noci se budím a ráno při vstávání vypadám jak „důchodce“ . Lékař mi diagnostikoval: FP arthrosa poč. marg. osteofyty, sklerosa, tvar je atyp. , med. snížení kl. štěrbiny. , chodropatický až prearthrotický obraz na L straně, chondropatie med. fem kondylu – nosná zóna - těžká, chondropatie plata tibie med. Jsem po obstřicích, viskosuplementaci, Depomedrol sol. 40mg s 10ccm 1%Mesocainu + Traumeel (2ml) 6x, brala jsem různá chondroprotektiva – vše bez známek zlepšení . Při poslední kontrole v 2/2010 mi bylo mým ortopedem sděleno, že mi hrozí nějaké „oseknutí něčeho v kolenou“ a v nejbližší době též TEP kolenou. Nyní jsem se pro bolesti k lékaři objednala na 3/2011, ale velmi se bojím případného odeslání na OP. Myslíte, že je má obava z OP je reálná? Případně jsem se chtěla zeptat, co mi s koleny hrozí. Děkuji moc za odpověď na mou zmatenou a laicky psanou otázku. S pozdravem Monika

Odpověď odborníka:

Dobrý den, obávám se, že při takové skvělé péči, která je vám věnována, už moc jiných možností než navrhovaná operace nebo pak výměna kolenních kloubů není. Pokud byste chtěla investovat nějaké finance, mohla byste zkusit léčbu plasmou, viz http://www.lecbaplazmou.cz/ (zde pouze info, lékaři ji provádějí po celé republice). Můžete také vyzkoušet tlumení bolestí pomocí akupunktury, vyhledejte si ve svém okolí zkušeného akupunkturistu, možná, že by to stálo za pokus také. Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Poděkování - Bolesti kolen | Od: Monika | 7.2.2011 18:59
Dobrý den paní doktorko,
předem Vám moc děkuji za rychlou odpověď na můj dotaz.
Prostudovala jsem si různé stránky o metodě léčby krevní plazmou, ale bohužel je to pro mne drahé =(.
Tlumení bolestí pomocí akupunktury by bylo řešením, ale domnívám se, že pouze na přechodnou dobu. Zkusím se podívat po nějakém dobrém akupunkturistovi a zjistit si více informací.
Ještě jsem se chtěla laicky zeptat, co znamená oseknutí kostí v koleni (význam, provedení - zda ASC, doba hospitalizace +- atd.).
Děkuji s pozdravem Monika

reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: