Bolesti kolen

Dobrý den,je mě 50,tak od 45 jsem začal mít problémy s koleny,postupně jsem zjištoval že se z kleku nepostavím bez přitažení,pak jsem si už ani nekleknul,obstřiky atd.v únoru jsem byl na operaci,obroušení nárustků,vnitřní meniskus,pak jsem apsoluoval 5x plazmové injekce,rehabko(to mě pomohlo,protože jak jsem koleno šetřil,měl jsem tak zkracené svalstvo,že jsem jej neohnul)dnes (2měsíce od operace)jsem na tom tak,že ráno se bez berle nepostavím,pak se snažím cvičit,chodit,odkládat berle a chodit bez nich,navečer se ani nehnu jak mě bolí nohy,otoky jdu zaledovat,pohyb je možný jen o berlích,navíc jak se snažím odlehčovat kolenu,mě už bolí to druhé se stejnými příznaky(jen není operované a bez plazmy),jsem z toho bezradný.

Odpověď odborníka:

Nález asi pro ortopeda nebyl ten největší na vašem bolavém kolenu. Zvolil metody pro uchování kolena. Artrosa si ale vybírá někdy i mladší pacienty. Neznám váš nález, ale je třeba říci, že pro voperování kloubní endoprotézy není ani tak nejdůležitější nález na rttg, ale subjektivní stesky nemocného. Poraďte se s nezávislým ortopedem. Patrně se ale náhradové operaci nevyhnete.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: