Bolesti kolen

Dobrý den pane doktore, mohla bych Vás požádat o vysvětlení, když mi lékař po vyšetřeních kolen v 1/2012 diagnostikoval: FP arthrosa poč. marg. osteofyty, sklerosa, tvar je atyp. , med. snížení kl. štěrbiny. , chodropatický až prearthrotický obraz na L straně, chondropatie med. fem kondylu – nosná zóna - těžká, chondropatie plata tibie med. Lékař mi bohužel nic nevysvětlil. V "mládí" jsem vrcholově sportovala, ale již cca 5 let trpím bolestmi a problémy s koleny a s kyčlemi. V poslední době, cca 2 měsíce, jsou bolesti kolen skoro neustálé (v noci mne budí, znemožňují mi sportování a bolí i v klidu). Vyzkoušela jsem spousty léků, přípravků, injekcí apod., ale vše bez déle trvajícího účinku. Informovala jsem se též na akupunkturu, ale to mi nebylo doporučeno, jelikož efekt by byl pouze krátkodobý. Též jsem se informovala na léčbu plasmou, ale na to bohužel nemám finance. Nyní mi nezbude nic jiného, než se opět k lékaři objednat, ale obávám se toho, že mne lékař odešle na operaci. Děkuji moc Gabriela

Odpověď odborníka:

Artroza mezi čéškou a kondyly kosti stehenní, počínající okrajové mkostní výrůstky.Onemocnění chrupavky - chondropatie na popisovaných ,místech- Na platu holenní kosti tedy části holenní kosti tvořící část kolenního kloubu jsou chondropatické změny výáznačnější.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: