Bolesti kolen

Dobry den, V posledni dobe jsem zaznamenal bolesti v kolenou, silnejsi bplest se projevuje v levem koleni nad jablkem. Pri chuzi se bolest da vydrzet ale pri vstavani ze sedu je to uz horsi a bez ppmoci pridrzeni se sam nezvednu. Je to bolest spise vystrelujici az pichlava. Jako doplnek stravy pouzivam GELATINA PLUS a uzivam 2 tablety 3x denne. Dekuji

Odpověď odborníka:

Je třeba prov=st řádn= vyšetření kolenních kloubů, zjistit i potíže, zhodnotit i hybnost kolenních kloubů, prov==st manévry na možné poškození menisků a nestabilitu kolena. Je možné, že se jedná jen o prostou entezopatii, bolestivost úponů šlachy nebo vazu po přetížení, ale může se jednat i o změny po starých úrazech menisků nebo změny kloubní chrupavky Rtg snímek je základem zobrazovacích metod a pokud bude potřebné provedení i magnetické rezonance pro koleno, která právě zobrazí měkké tkáně. Podle výsldků potom léčba. Naslepo léčit jen látkami, které pomáhají látkové výměně kloubních chrupoavek není ten zcela správný postup Navštivte svého ortopeda.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: