Bolesti kolen a lýtek

  • Dotaz od: Marie Kašpárková
  • Publikováno: 23.6.2009
  • uLékaře.cz

Dotaz. delší dobu mne bolí koleno - operace menisku,ztráta 40% chrupavky. Po jízdě autobusem z Chorvatska se mi bolest zhoršila a bolí i druhé koleno a hlavně lýtka při vstávání. Částečně to lze rozchodit,ale s bolestí!Dle RTG odpovídá stav kloubu mému věku ,celkem ucházející dle lékaře. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nevím, jestli Váš dotaz směřuje na léčbu bolesti nebo ztráty chrupavky. Nicméně obojí souvisí - ztracenou chrupavku asi už nedodáte, ale pokud u druhého kolene ubývá, je možné tuto ztrátu zpomalit užíváním přípravků s chondroitin sulfátem (volně prodejné v lékárně). Bolest lze tlumit běžnými nesteroidními antirevmatiky (ibuprofen, diklofenak). Dále pomáhá kolena méně zatěžovat (pokud byste měla nadváhu, výrazně pomůže snížení hmotnosti), nenosit těžké věci.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: