Bolesti kolene

Dobrý den prosím o radu.Jsem jeden rok po revisi kyčle,artrotomie a ošetření CAM lese a po trepanobioipsii supraacetabulární cysty pánve.Nyní již asi 4 měsíce mám bolesti kolene. Ty jsou čím dál větší. Nejprve byli občas,pak po zátěži a nyní již každý den. Beru denně Diclofenak a prášky na bolest,ty však nezabírají. Bolestj e tak silná,že je mi do breku. UZ kolen s mírně rozšířenou synovialis bez volné tekutiny. Bolesti mám prý od zad. Na MR zad plošší bedrní lordoza,výrazná dextroskolioza s vrcholem L2/3 V prostoru L1/2 a L2/3 je disk snížený,promonuje jen lehkou 2mm protruzí spolu s drobnými osreofyty. V prostoru L4/5 je disk výrazně snížený,prominuje dorzálně semicirkulární protruzí až 4mm,jsou zde zesílené žluté vazy,tělo L3 je mírně 2mm posunuto dorzálně. V prostoru L4/5 je disk vyklenutý dorzálně semidirkulární protruzí 4-5mm,která spolu s hypertrofickými fasetami a žlutámi vazy stenozují páteřní kanál,tlačí na durální vak.Změny zužijí i obě foramina.Neurochirurg mi řekl,že viděl i horší nálezy. Nic víc. Nevím kam se obrátit,nebo zda jsem jen ufňukaná,ale bolesti jsou někdy k nevydržení. Děkuji vám za odpověď a snad i radu. Hezký den přeje Martina - vyhledávání v poradně

Odpověď odborníka:

Je třeba ještě došetřit koleno, ortopedicky, klinické vyšetření, hybnost, lokalizaci bolesti, pohyb kolena. To jistě jste všechno měla. Dokončil bych vyšetření kolena magnetickou rezonancí, jistě zde budou artrozní změny, ale je třeba vyloučit změny na měkkých tkáních kolena, vyzy, menisky. Bolest z pateře jistě do dolních končetin ve vašem případě jsou , ale taková místní bolestivost kolena, kterou by způsobily degenerativní změny na bederní pateři jsou velmi nepravděpodobné.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: