Bolesti kolene

Dobry den.6tydnu jsem doma a lecim se z natazenym vnitrnim vazem v koleni.Uz nenosim ortezu ale mam stahnute koleno elastickym obvazem.S chuzi a ohybanim kolene problem nemam neboli to.Jen kdyz dlouho sedim apak se postavim a rozejdu se tak jemne pichne a je to dobre potom uz chodim normalne.Chci se zeptat je potreba rehabilitace ?Nebo muzu nastoupit do prace.A jak dlouho si myslite ze by lecba mohla jeste trvat.dekuji Hajek

Odpověď odborníka:

Pokud se jednalo jen o natažený nebo částečně přerušený boční vaz záleží na stavu kolena. 6 týdnů je doba zásadní. Pokud je koleno bez otoku, bez výpotku a bez zateplení, je dostatečně stabilní, pohybově odpovídající, je možno i bez rehabilitace nastoupit do práce. Nutno říci, že rehabilitační léčba je po těchto úrazech vždy užitečná.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: