Bolesti kolene

Dobrý den. Prosím o názor či radu ohledně mého kolene. Před měsícem jsem byla na výletě - 8 km z kopce. Od té doby mám strašné bolesti v koleni. Nejsem si vědoma, že bych nějak špatně došlápla. První dva dny poté jsem koleno ledovala a mazala fastum gelem, avšak bez výsledku. Při vyšetření v nemocnici na rentgenu nic neviděli a bylo mi řečeno, že mám nohu pouze týden či 14 dní odlehčovat chůzí o berlích. Naprosto bez zlepšení. Po několikáté návštěvě mě tedy přes ne úplný souhlas poslal lékař na magnetickou rezonanci s podezřením na prasklý meniskus. Termín bohužel až za další měsíc. O berlích již prý chodit nemusím. Koleno ale stále bolí. Chodit mohu normálně, ale dřep či chůze do schodů je velmi bolestivá. Mohu na nohu normálně došlapovat? Je vhodné čekat dva měsíce na vyšetření? Předem moc děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Myslím, že bych vyčkal, patrně nebezpečí z prodlení není, takové stavy kolena se stejně případně operačně řeší odloženě. Může se jednat o poranění menisku nebo spíše vazu kolena nebo mikrorupturu v kloubní chrupavce. Přesněji stav vyžaduje vyšetření. Podle nálezu na megnetické rezonanci další léčba. Odlehčení končetiny do vyšetření je ale vhodné. Alespoň nepřetěžování.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x