Bolesti kolenních kloubů, svalů

Dobrý den, je mi 62 let, jsem po rakovině prsu, chemoterapie nebyla, jen ozařování. Od 5/14 mi byl předepsán lék Tamoxifen ,, Ebewe " 20mg. Celkem dobře ho snáším, ale v současné době cca 1 měsíc, mě začaly bolet kolenní klouby a svaly na nohou hlavně v noci někdy i přes den. Byla mi sice diagnostikována artróza, ale do této doby jsem neměla celkem potíže. Je možné, že je to z tohoto léku po roce užívání? Pokud ano, co mám dělat? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Milá Dado, bolesti kloubů jistě mohou souviset se změnou hormonální situace při užívání Tamoxifenu, i když nepatří mezi pravidelné nežádoucí účinky. Problém konzultujte s Vaším onkologem, léky je možné vyměnit za jiné a zkusit, zda dojde ke zlepšení obtíží.

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x