Bolesti kotníku

Dobrý den.Jsou tomu již 4 týdny,co jsem si přivodila oboustranný výron kotníku.4 týdny mám kotník v ortéze a fr.hole.Je pravda,že došlo k velkému posunu a vnější kotník je již v pořádku,ale u vnitřního mám stále problém.Rozhodně to na kontrole proberu s lékařkou,ale chtěla bych znát i Váš názor.Vždy,když chci špičku ( prsty ) nohy přiblížit ke kolenu ( zvednout prsty nahoru) cítím bolest a tlak na vnitřním kotníku v oblasti kosti a nemohu se toho zbavit.Tento pocit mám i při chůzi ze schodů.Co s tím? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Předpokládám, že bylo provedeno řádné klinické i rtg vyšetření. Znehybnění na 4 týdny , pokud nebyla zlomenina je vcelku dostatečné, někdy se prodlužuje až na 6 týdnů. Pokud, ale je vámi popisovaná bolest, je na místě kontrolní rtg, a někdy i CT, aby se vyloučila málo viditelná zlomenina nebo dokonce existence drobného odlomení části chrupavky a kosti, což i nevelký fragment tyto potíže může způsobit. Proto kontrola a zmíněná kontrola rtg. Pole výsledku další postup. Své místo nyní má i pohybová a fyzikální léčba na rehabilitaci k doléčení poranění měkkých tkání hlezna, fixační vazy hlezna.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x