Bolesti krčni pateře,ramenou a paži

Dobrý den,mam již asi dva roky bolesti paži,ramen a krčni pateře a nyni ji bederni pateře-bolest od bederky .Moc mne boli okolo kyčle a paty,nemohu ujit dyl než 100metru bez bolesti. MR diskogenni iritačně zanikovy syndrom L5/S1,osteochondroza Th 11/12.L3/4.L 4/5.L 5/S1,přestavbove krycich plošek L4/S1 a L5/S1 Modic II.artroza C4-C6,foraminostenoza C4/5.C5/6 billat,pravostr.paramed.protruze disku C4/5 s jemnou impresi na dural.vak a dorsomed.protruze disku C3/4 bez utlaku michy. Boli mne již cely člověk,jak nohy tak ramena. Infuze,rehabky to vše jen se ulevi na chvili. Již nevim co dal,děkuji

Odpověď odborníka:

Vaše nálezy na MRI jsou sice relativně závažbné, stále však na hranici, kdy je možno progresi zastavit a stabilizovat. Je častý omyl, že bolí krční a hrudní páteř a po létech začně bederní. Opak je pravdou, funkční poruchy se svalovou dysbalancí a poruchou statiky těla jdou vždy od spodu. Bederní oblast je však více "osvalena" většími a pevnějšími svaly, přesto právě tam jsou pak později, až začnou bolesti a dojde k upřesnění diagnozy pomocnými vyšetřeními často nálezy dost pokročilé. Je to právě z tiohoto důvodu. Díky relativní pokročilosti máte poněkud obtížnější cestu ke zlepšení, nestačí pouze škikovný fyzioterapeut a cvičení. Je potřeba vyhledat lékaře, který metodu aktivní fyzioterapie používá a je schopen nejen pomoci, ale i poradit právě konrétní cviky a posttup, jak stabilizovat a zpevnit. Případně samozřejmě můžete vyhledat i šikovného fyzioterapeuta, ale v přímá vazbě, ve spolupráci ( ne na dálku) s lékařem. Zásah do vašich funkčních problémů páteře je velmi citlivý, popisované změny ,. již vytvořené je třeba neohrozit, zlepšit funkci okolí, zlepšit svalvou balanci, což chce opravdu citlůivý a hlavně přesný přístup. Přesto se mi jeví Vaše siituace jako nejen řešitelná, ale zlepšitelná a stabilizovatelná.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: