Bolesti kyčlí,zad a končetin

Dobrý den, chtěla bych poradit, od ledna mě trápí bolest v pravém podžebří, prošla jsem několik vyšetření, včetně ultrazvuku a vše v pořádku, zhoršilo se mi celkově zdraví i přesto, že mi je 34 let, před čtyřmi lety jsem prodělala mononukleozu a mám sníženo funkci štítné žlázy(beru euthyrox), od května mě trápí žaludek, zřejmě z neustálé nervozity ze zdravotních problémů, v červenci aby toho nebylo málo jsem měla počínající zánět žil a hned na to jsem menstruovala 14 dní v kuse, na ženské vše v pořádku, žíly sono v pořádku, už si přijdu jako naprostý blázen, protože kromě očního jsem letos byla snad u všech specialistů a to jsem ještě netušila, co přijde, před cca třemi týdny mi začalo bolet na pravé straně hýždě a nasahala jsem si jakoby zatvrdlý sval oproti druhé straně a od toho mě začaly bolet kyčle a kolena, dnes už celé nohy a spodní část zad, při pomyšlení, že zase půjdu k doktoru je mi ještě hůř, ale nevím jestli je to vůbec normální a chci to řešit, jinak v pondělí jsem absolvovala krevní testy, píši výsledky, jestli je to ku pomoci:Sodná kation 143mmol/l, draselný kation 4,4 mmol/l chloridy 104mmol/l Osmolalita-počítaná 296 mmol/kg, glukoza v plazmě 5,6 mmol/l, alkalická fosfatáza 0,85 ukat/l, AST 0,35 ukat/l, ALT 0,33 ukat/l, GGT(GMT) 0,18 ukat/l,amyláza 0,99 ukat/l, amyláza pankreat 0,29/l, bilirubín celkový 13,7 umol/l, bilirubín přímý 4,6 umol/l, močovina 4,5 mmol/l, kreatinin 70 umol/l, eGFR-krea-)MDRD) menší 1,2 ml/s, celková bílkovina 76,0 g/l, CRP-HS 1,1 mg/l jinak už mě samozřejmě napadají rakovina kostí a podobné katastrofické scénáře, které mému žaludku vůbec nepomáhají, ale už jsem hrozně psaychicky unavená z neustálých problémů, jeden z doktorů naťuknul možnost psychosomatických bolestí, je i tohle možné a prosím poraďte, jakým směrem se mám ubírat abych neskončila v blázinci, mnohokrát děkuji

Odpověď odborníka:

Ikdyž neznám ref. hodnoty vaší laboratoře jeví se nález OK. Vámi vylíčené potíže by mohly přece jen zaměřit pozornost na přechod hrudní a bederní pateře s možným vystřelováním bolestí do dolních končetin. Stav svou úporností podrobuje psychiku značnému vlivu, takže se potom snadno dostavuje orgánová neuroza. Myslím, že by bylo rozumné vyšetření pateře u ortopeda včetně rtg vyšetření a nevylučuji vhodnost krátkodobého pobytu na vyšetření na interním oddělení nemocnice pro zjištění nebo zpřesnění diagnpzy. Podle toho potom příslušná léčba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: