Bolesti lýtka

Dobrý den,více jak 40 let aktivně běhám,ale poslední 2-3 roky se mi opakovaně vrací bodavá bolest do vnitřní i vnější části lýtka a to i po delším klidu.Před 2 roky jsem byl na operaci s křečovými žílami-je možná souvislost?Děkuji Michal.

Odpověď odborníka:

Souvislost s operací křečových žil nepředpokládám. Stav vyžaduje ale řešení ortopeda, posouzení především cévního zásobení nohy, tepny a žíly a podle hmatného případného nálezu vyšetření diagnostickým ultrazvukem na možné změny celistvosti lýtkového svalu.Může se jednat o nehojící se drobnou svalovou trhlinku, která se musí zacelit. Jistě omezení zátěže a léčba potom dle nálezu, buďto znehybněním s následnou pohybovou a fryzikální léčbou na rehabilitací nebo jen rehabilitací.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: