Bolesti nártu

Dobry den uz tyden me boli nart a jde mi to az za kotnik je to boda bolest ktera se kazdym dnem stupnuje.nejhorsi ze uz me to bere i v noci a uz se to neda vydrzet.nic jsem si neudela bolest prisla sama je na leve noze.bojim se aby to nebyl treba zanet slach ale bolest je silena jako kdyz me nekdo boda .dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Bez vyšetření a rtg snímku nohy to nepůjde. I vás se může objevit tak zvaná pochodová fraktura, zlomenina záprstní kosti, která se může i po nevelké námaze na noze objevit. Rtg snímek je vyloučí, chirurg nebo ortoped zhodnotí citlivost, stav kloubů, hybnost nohy a prstů, funkci šlach a doporučí léčbu. Často bolí i prostá entezopatie, úponová bolest šlachy nebo vazu na kost při přetížení. V takovém pípadě omezení zátěže, šetření končetiny, krátkodobě nesteroidní antirevmatika typu Ibalginu. Rozhodně na chirurgickou ambulanci k vyšetření a rtg snímku nohy. Zajeďte si tam ještě dnes.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
S léčbou kýly neotálejte, není se čeho bát
Články: S léčbou kýly neotálejte, není se čeho bát
V minulém článku jsme se...
Nevolnost a zvracení – v čem tkví nebezpečí?
Články: Nevolnost a zvracení – v čem tkví nebezpečí?
Máte žaludek naruby po...
9 tipů, jak zatočit s bolestí hlavy
Články: 9 tipů, jak zatočit s bolestí hlavy
Tuhle zdravotní potíž zná...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Léčba nádoru prostaty mívá nechtěné dopady. Lze je dostat pod kontrolu?
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Při léčbě rakoviny prostaty hraje pohyb zásadní roli
Články: Při léčbě rakoviny prostaty hraje pohyb zásadní roli
Pánové by měli být aktivní...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: