Bolesti nohou

Už asi týden mi otekaji narty a kotníky, je to velmi bolestivé a svedivé jsem diabetička po operaci bypasu pravé nohy. Beru tyto léky Sollazon, Godasal, Tulip, Rivotril, Stadamet, Kalnormin a občas Sanval. Sollason mi lékař přidal 4.7 Je možné že to otekáni má na svědomí nový lék? Už nevím jak se toho zbavit Špatně teď chodím Jsem s toho už nestasta Děkuji za odpověď Eva

Odpověď odborníka:

Evo,
bohužel lék Sollazon není na našem trhu registrovaný, v databázi SUKLU nelze vyhledat, pokud se jedná o cilostazol (Noclaud, Pladizol), tak ten otoky způsobovat může (jedná se o lék u ischemické choroby dolních končetin). Zkuste se poradit s lékařem, který vám ho naordinoval na snížení dávky nebo na vysazení. Samozřejmě pokud to nepomůže, je nutné vyloučit jiné příčiny otoků dolních končetin (onem. srdce, ledvin, jater..)
S pozdravem

MUDr. Jiří Martinů
MUDr. Jiří Martinů

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: