Bolesti nohou

P. dr, v posledních 6 mesících mě bolí nohy. bolest saha od pat až skoro k kolenům...spodek nohy hodně pálí a nedokažu se pořadne ani postavit..když to rozchodím je to v pohode ale akonahle si sednu anebo lehnu bolest se zase vrací..Rada ortopeda byla po ultrazvuku na cevy, ktery byl v pořadku, abych zmenil obuv...daval jsem si do bot různe vložky, polystyren, pěnu..ale nic nepomaha..je to pořad stejny, jestli ne horší...v roce 2011 jsem mel infarkt a mam stem ale bolesti začali až davno po něm..denne užívam leky: vasocardin, anopyrin, tritace a vasocardin..na noc si kvuli palení žahy davam Helicid...skouším nohy mazat různymi gely..ale nic nepomaha..Někdy citim v nohou mravenčení a lytka jakoby se nafoukli a meli prasknou...nekdy mam pocit že je mam zality v betonu jak jsou težke...děkuji za vaši odpověď..Symior

Odpověď odborníka:

Pokud je cévní vyšetření negativní a na cévy a jejich funkčnost je první podezření, potom jer třeba posoudit stav kloubů, lokalizovat místo odkud bolest vychází, zjistit možnost artrózy, která v kloubu nebo kloubech se může objevit. Zhodnotit zda se jedná o bolest v obou dolních končetinách nebo jednostranně, zda bolest nemůže vystřelovat i z bederní páteře. Vhodné nejen ortopedické, ale i neurologické vyšetření a pohybová a fyzikální léčba na rehabilitaci. Podle vyšetření, rtg snímku potom další léčba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x