Bolesti nohy

Dobrý den, před několika měsíci jsem v noci šlápla na okraj prohlubeniny a levá noha se mi lehce vytočila na levou stranu. Ucítila jsem bolest, ale žádný otok ani modřina se neobjevila. Po několika dnech mě ale začala bolet vnitřní strana pod patou a výstup kosti na vnější straně od malíčku. Návštěva ortopeda, rehabilitace, vše bez zjevného zlepšení. Stále velká bolest, podle RTG bez zlomeniny. Prý mám příčně ploché nohy. Druhý noha ale nebolí. Vysoké podpatky jsem nikdy nenosila. Nyní mám vložky do bot, pokračuji ve cvičení dle instrukce, stav stejný. Dnes obstřik paty, úleva pouze na pár hodin, bolest je zpět. Prý už jen zkusit laser nebo ozařování. Chodím dost pěšky, bolest mě velmi omezuje i při práci. Nevím, jak popsaný stav zlepšit. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Nepíšete zda na rtg snímku není přítomna ostruha patní kosti , jinak je léčba v podstatě správná a obvykle trvá dlouhou dobu, na vložky je třeba si zvykat postupně. Operační řešení se v tomto případě provádí jen výjimečně.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Rakovina prostaty (2. díl)
Články: Rakovina prostaty (2. díl)
V časných stadiích rakoviny...
Kdy nám hrozí ztráta čichu?
Články: Kdy nám hrozí ztráta čichu?
Ztráta čichu neboli anosmie...
Pozor na zvětšené lymfatické uzliny – mohou značit zánět i rakovinu
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: