Bolesti očí a kojení

Dobrý den, ráda bych se zeptala na užívání kapek v těhotenství a momentálně mě zajímá v kojení /můj malý má 2 měsíce/ Timohexal 0,5%..Je mi 35let, mám zvýšený nitrooční tlak a už 10 let si kapu, několikrát jsem vyměnila očního lékaře i kapky..Ale stále to není ono..Momentálně mi moje lékařka naordinovala i na zánět MAXITROL. Jsou nějaké kapky vhodnější než Timohexal v období kojení, abych malému nějak neublížila, děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, účinná látka v Timohexalu je považován za nejbezpečnější v době těhotenství i kojení. Maxitrol je podáván lokálně a do těla ho pronikne jen zcela nepatrné množství. Navíc Maxitrol se používá i u silných zánětů spojivek už od novorozeneckého věku. Toho se opravdu nemusíte obávat.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: OFTEX oční klinika Pardubice a oční centrum Hradec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: