Bolesti pateře

Prosím o radu,dalších možnostech léčby a návratu k normálnímu životu bez bolestí a omezení.Diagnoza M5450-osteochon.L5/S1 s dorzálně prominujícími zobákovitými osteofyty,které jsou v kontaktu s durálním vakem bez komprese ner.struktur.arttroza facetových kloubů L5/S1,regresivní změny SIS bilat.,M.scheuermann změny. Mám ranní bolesti bederní,které přecházejí po célé páteři až k bolestem hlavy.Tento stav trva třeba týden poté 3 dny mirné bolesti,pak vše znova.Bolesti zad mám od 20let,pracuji 20let na montážní lince jsem ročník 1972.Nyní Od ledna 2016 PN.Všechny možnosti dle lékařů vyčerpány.RHB,kapačky-po té ještě horší,cvičím pravidelně pokud mohu.Docházím i na psych.amb. kvuli depresím z bolesti a omezení denních aktivit.Beru indomecatin čipky,algifen,valetol který pomáhal je nyní dva roky bez učinku.Stav rapidně zhoršen dva roky zpět. Moc děkuju. S pozdravem Dušan

Odpověď odborníka:

K léčbě není mnoho co dodat.Požádejte ještě Vašeho lékaře o lázeňskou léčbu.Do medikace si přijte 3x denně Aescin(proti otoku,který může v páteřním kanálu ještě zhoršovat stávající degenerativní změny,je volně prodejný v lékárně).Bylo by i vhodné změnit zaměstnání-je potřebná výluka přetěžování pateře zvedáním a přenášením těžkých břemen,práce vstoje a práce ve vynucených polohách- a toto vše ve vašem zaměstnání nejspíše není ddodrženo.

MUDr. Marie Vaňačová
MUDr. Marie Vaňačová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Soukromá ordinace praktického lékaře pro dospělé, Tábor

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x