Bolesti páteře

Dobrý den, před půl rokem jsem absolvovala Rtg páteře.Th - naznač.esovitá skolioza, napřímená hrud. kyfoza, drobné osteofyty Ls-naznačená sinistrokonvexní skolioza, počínající chondrosa disku L5/S1, os sacrum semihorizonae Před měsícem po zvednutí těžkého kýble (15kg) začaly bolesti pod celým hrudním košem, vpředu břišní sval bolavý a oteklý. K tomu se přidaly bolesti bederní páteře střílející přes kyčle a třísla až do nohou (stehna,lýtka). Také se mi hůře dýchá a občas se mi motá hlava. U praktického lékaře sono břicha v pořádku, krevní testy vše v pořádku, moč v pořádku. Dostala jsem mydocalm na uvlonění, jelikož praktická dr nahmatala ztuhlé body kolem bederky. Mám vyšetření na neurologii, ale bohužel objednání až za měsíc a půl. Chtěla jsem se zeptat zdali je dobrý nápad zkusit masáž, bojím se aby tam nebylo někde něco skříplého, tudíž aby mě masérka ještě více neuškodila. Bohužel nevím jak si pomoci sama než půjdu třeba na rehabilitaci. A co je nejlepší při prášcích Mydocalm, být v klidu když je beru nebo nějaký pohyb. Děkuji moc

Odpověď odborníka:

Nejlépe léčba na rehabilitaci včetně měkkých technik, tedy masážních prvků. Pokud máte úmysl jít k masérovi není třeba se obávat, maséři jsou většinou zkušení a vědí jakým způsobem se zády pracovat. Přece, ale raději bych začal na rehabilitaci s kvalifikovanou pomocí a bezplatně.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: