Bolesti páteře

Dobrý den , od 14.2.2013 jsem na nemocenské.Od listopadu loňského roku jsem trpěla s úpornými bolestmi zad a střílelo mi to do levé nohy.V únoru jsem po dvou hodinách v práci musela odjet domů,nedala se bolest už vydržet a přestávala mi poslouchat levá noha.Šla jsem k praktickému lékaři,ten mi poslal na neurologii.Paní doktorka mi udělala obstřik,vypsala žádanky na infusní léčbu, rehabilitace...toto mělo jen krátkodobý efekt...následovalo vyšetření CT...nález :objemný DM až lehce DL levostranný výhřez di L 4/5 s iritací L5 vlevo velikosti 8mm,stenosa pát.kanálu.... protruse di L3/4 do 3mm... drobná hernie L5/S1 4mm,foramina volná , kořen volný Podstoupila jsem obstřik pod CT , ale efekt trval necelý týden a bolesti se vrátili do té samé intenzity ...Užívám léky DHC 90mg na noc a Gabapentin 300mg ráno a večer... Prosím o radu co podstoupit dál , paní doktorka řekla že operace je až poslední možnost když vše zklame.Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní doktorka má pravdu, že operace má být poslední možnost. Pokud však obtíže trvají od listopadu 2012, obstřik byl bez efektu a užíváte poměrně silná analgetika a léky na neuropatické bolesti a ´´přestává Vás poslouchat levá noha´´, k operačnímu řešení bych se spíše klonil. Doporučoval bych tedy zkonzultovat Váš nález na spádovém spondylochirurgickém pracovišti.

MUDr. Jiří Šrámek
MUDr. Jiří Šrámek

Specializace: Chirurgie páteře
Pracoviště: ProSpine, Německo

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x