Bolesti páteře

Dobrý den, vyšel mi pozitivní HLA B 27,RTG-Schmorlovy uzly TH-L,porosa a sacrum acutum. Mám velké bolesti páteře. Některých obratlů se nemohu ani dotknout. Můžete mi prosím vysvětlit popis RTG. Můj lékař mi k tomu nic neřekl. Čekám na vyloučení Bechtěreva. Moc Děkuji

Odpověď odborníka:

Vyloučení Bechtěrevovy choroby je určitě důležité, měl byste ale absolvovat interní vyšetření kompletní. I v případě potvrzení M.Bechtěrev je třeba vysvětlit popisovanou porozu- nedostatek vápníku v páteři, byť není jasné, které přesně části páteře se ona poroza týká. Schmorlovy uzly jsou pozůstatek po prodělané Scheuermannově chorobě, která se týká období dospívání, tedy je již za Vámi, zanechala tyto stropy, které nejsou popisovány jako závažné.Sacrum acutum je popis speciálně hodně vodorovně postavená kostim křížové, zda je nevýhodné záleží na konkrétním stavu meziobratlových prostorů, může, ale nemusí být takové, že působí obtíže. Přesněji a více řekne další pomocné vyšetření, pokud je třeba k objasnění potíží- CT,MRI,UTZ apod.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Měříte si tep? Máte tak šanci odhalit život ohrožující nemoci
Hemoroidy
Články: Hemoroidy
Hemoroidy, žilní městky...
První známky rakoviny? Kašel, bolest i únava
Články: První známky rakoviny? Kašel, bolest i únava
Signály toho, že s tělem...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Nemáte chuť na sex? Na vině může být prolaktin
Články: Nemáte chuť na sex? Na vině může být prolaktin
V každém organismu probíhá...
Zánět žil
Články: Zánět žil
Co bychom měli vědět o...
Klimakterium ohrožuje kvalitní spánek. Braňte se!
Články: Klimakterium ohrožuje kvalitní spánek. Braňte se!
Období klimakteria, během...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: