Bolesti páteře v oblasti pánve

Dobrý den , mohli byste mi přeložit do češtiny závěr rtg vyšetření LS + Pánev: dextrolioza s ortací při pokročilé ankylozující spondyloze Osteochondroza plotenky L4 a L5 II.st. Coxartroza oboustranně jen icip. Již 10 let trpím bolestmi v kříži vystřelující do dolních končetím ( brnění na chodidlech,ztráta citu a ovládací síly nohou). Od té doby jsem v péči lékařů,která spočívá v užívání léku Ibuprofen 400,který mi však nepomáhá.Na základě posledního rtg. mi byl změněn lék a předepsali mi užívání léku NIMESIL.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Karle! Podle rentgenového vyšetření jsou na vaší páteři patrné degenerativní změny (změny z opotřebení) obratlů i meziobratlových plotének, především v oblasti 4. a 5. bederního obratle. Dále nesprávné vybočení páteře směrem k pravé straně a počínající artrosa obou kyčelních kloubů. Kromě užívání léků proti bolesti (Nimesil by neměl být užíván déle než dva týdny) by pro vás byla velmi potřebná rehabilitace a pravidelné každodenní provádění cviků, které by vás měl naučit rehabilitační lékař nebo fyzioterapeut. Zkuste se na rehabilitaci domluvit s vaším praktickým lékařem. Vzhledem k počínající artróze vašich kyčelních kloubů bych doporučovala dlouhodobé užívání chondroprotektiv neboli kloubní výživy, na trhu je několik preparátů, je možné je koupit v lékárně. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
bolesti bederni pater.lokalizace NS | Od: zdenka Kadlecova | 8.7.2016 21:54
Dorby den mam 8 let po operaci
bederni patere ale pretrvavaji bolesti
v oblasti SI kloubu..7.7.2016 mi byly
aplikovany ambulantne ID
pupeny.Zajimalo by me o jake
slozeni latky se jedna.
Dekuji za info.
reagovat
re:bolesti bederni pater.lokalizace NS | Od: uLékaře | 10.7.2016 10:53
Dobrý den,
děkujeme za dotaz. Aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopírovala a vložila přímo do poradny na těchto
stránkách: http://www.ulekare.cz/poradna.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: