Bolesti paty

Uz tři měsíce nemužu šlapnout na patu ted mi zjistily ze tam mam zanet a rehabylitace my nepomohly ktere jsem mela dva mesice ortezu a berle jsem mela a mam nemužu se toho zbavyt uz me v te noze celkem rva a brni dohromady nevim jestly nemam znenit nemocnici ted v utery jsem byla na chirurgii opet a tam mi sestra rekla ze my nerengenovaly patu tak ze me posle a jehle mam tam zanet tri mesice neleceny co by jste my poradil kdyz mi gely a orteza z berlemy nepomhla ani ta rehabilitsce dekuji Andrea

Odpověď odborníka:

Andreo,
nejprve je nutné udělat RTG paty, nejčastější příčina totiž bývá patní ostruha, jedná se o kostní výrůstek, který může výrazně bolet. Pokud se tato diagnóza potvrdí, je velmi vhodné provést několikrát ošetření tzv. rázovou vlnou, která mívá poměrně dobrý efekt, někdy mívá i efekt obstřik dané oblasti protizánětlivým lékem, dále je nutné předcházet plochonoží, proto byste měla nadále nosit gelové vložky a cvičit vhodné cviky. Další postup zkonzultujte s ošetřujícím lékařem.
S pozdravem

MUDr. Jiří Martinů
MUDr. Jiří Martinů

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: