Bolesti paty, jde o ostruhu?

Dobrý večer pane doktore, mám již delší dobu nesnesitelné bolesti pat a vnější strany chodidel, bolest přichází zhruba po 4- 5 hodinách. v práci stojím 12 hod. Po odpočinku je to bez bolesti, ale v práci je to utrpení. Může jít o ostruhy? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Jistě ano, ale může se jednat i o úponovou bolest šlachy nebo vazu, entezopatii. Zajděte jistě na ortopedickou ambulanci, provedení rtg snímku, zhodnocení stavu nožních kloubů, klenby nohy. Je třeba vyloučit i únavovou zlomeninu nártu. Vhodné dle nálezu i krátkodobé znehybnění a rehabilitace. Vířivka, fyzikální léčba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: