Bolesti po operaci menisku

Dobrý den, na konci června jsem byl na operaci levého vnějšího menisku. Byl prasklý v půlce do půlky a došlo k jeho zabroušení. Hybnost kolene a otok je v původním stavu, avšak stále trpím občasnými bolestmi kolene a únavou pří delší chůzi nebo stání. Na kontrolu ke svému ortopedovi mám jít po 3 měsících tedy v září, ale nevím jestli nemám jít na kontrolu dříve když mám takovéto problémy, sice mě nijak neomezují ale nevím jestli je to normální.

Odpověď odborníka:

Po ošetření menisku artroskopicky by potíže měly rychle ustupovat. Je třeba ale mít na mysli, že při poškození menisku mohlo dojít i k poškození kloubní chrupavky a její změny a působení na pod ní existující kostní tkéň potom může bolesti vyvolat. Jistě je na místě řádná pohybová a případně i fyzikální léčba na rehabilitaci. Pokud, ale bolesti máte, jste po operaci, bylo by na místě včasnější vyšetření na ortopedii. Nečekat až na daný termín. Domluvte si telefonicky ortopedickou kontrolu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: