Bolesti po prasklém apendixu

Dobrý den pane doktore, děkuji za rychlou odpověď,ráda bych ještě reagovala na svůj dotaz,ohledně bolesti v levém boku po vyoperovaném prasklém apendixu.Zapoměla jsem dopsat,že jsem již byla na koloskopickém vyšetření a zde nebyly zjištěny žádné nálezy,sliznice byla růžová,cévní kresba zachována a organicita či zn.NSZ nenalezeny,jen průnik byl opravdu velice bolestivý.Pak jsem byla ještě na vyšetření RTG-pasáž GIT a zde mi bylo zjištěno že mám žaludek hypotonický,elongovaný s vysokým zdvihem.Evakuace žaludku vázne i přes polohování,pasáž tenkým střevem je správná a rychlá.Nebyla nalezena žádná stenoza či prestenotická dilatace.Mám objemný pokleslý a dlouhý tračník,zřejmá obstipace.To je vše co jsem našla v lékařské zprávě.Bylo mi panem doktorem vysvětleno,že můj žaludek tráví jen v leže na zádech či právém boku,ale pořád nemohu pochopit,proč se mi tyto problémy s trávením,objevily až po operaci a s bolestí v levém boku,dřív jsem opravdu s jídlem neměla žádné problémy.Mohou tedy zatím být ty vazivové srůsty v dutině břišní,jak píšete? Ještě jednou děkuji za Vaší odpověď S pozdravem Michaela

Odpověď odborníka:

Vážená paní Markéto, zda jsou příčinou Vašich obtíží vazivové srůsty v dutině břišní, může posoudit chirurg nebo gastroenterolog při chirurgické nebo laparoskopické revizi dutiny břišní. Pokud ve Vašem případě byl nalezen prodloužený a ochablý žaludek, a navíc prodloužené a ochablé tlusté střevo, může se jednat o kombinaci tzv. funkční gastropatie a dráždivého tračníku. Doporučuji Vám konzultovat Vaše obtíže jak s gastroenterologem, tak s psychologem nebo psychiatrem. S pozdravem, Milan Hrubý.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: