Bolesti po vysazení medrolu

Po roce braní Medrolu (různé dávky, max 12 mg denně) jsem po vysazení kortikoidů postupně začala pociťovat bolesti pat, postupně celé plosky nohou a následně kolen....navzdory tomu, že mi je 32 let, tak jsem musela vstávat z kleku, nemohla jsem se pořádně pohybovat a natož popoběhnout na tramvaj....to mi málem kolena bolestí odpadla. Po šesti týdnech zpětného nasazení dávky 4 mg denně bolesti do dvou dnů zmizely a další půl roku braní se neobjevily. Nyní jsem kortikoidy vysadila definitivně a bolesti chodidel jsou zpět....musím našlapovat opatrněji a při delší chůzi přímo nesnesitelně bolí. Před léčbou kortikoidy jsem tyto problémy nikdy neměla. Na imunologii na mě koukali jako na blázna a tvářili, se že mi nic není, neb nemám otoky kloubů. Nenapadá Vás čím by mohly být mé potíže způsobeny??? Není to jen abstinenční příznak z vysazení? Trvá teda týdny....Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Zásadní otázka je, proč jste brala ten Medrol, 12mg na den je docela dost....Z homeopatického hlediska je to klasické tzv potlačení, čili nemoc pouze zamaskovaná Medrolem se přesunula na jiný orgán, tedy u Vás klouby. Nejlépe by bylo, kdybyste vyhledala homeopata, který by si poradil jednak se současnými potížemi, ale i s těmi, které Vás k Medrolu dovedly.

MUDr. Jaroslav Čupera
MUDr. Jaroslav Čupera

Specializace: Intenzivní medicína
Pracoviště: ARO Nemocnice Ivančice

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Bolesti po vysazeni Medrolu-Šarka 14.9.2014 | Od: veronika | 29.9.2015 16:59
Dobry den Sarko,
jaky je Vas zdravotni stav po vysazeni Medrolu a dorazu na lekare 14.8.2014? Uplne se v tom Vasem dotazu vidim. Homeopatika mam po 3tydnech brani s pauzou. Diky za Vasi reakci.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: