Bolesti pod pravem žebrem,vystrelujici do zad

Dobry den,mam od Ledna bolesti pod pravem zebrem,ktere pokracuji az do zad.V Prosinci 2008 jsem prodelala zanet prudusek a po skonceni nemoci mi zacaly bolesti pod pravem zebrem,bolesti pretrvavaji do dnes. Bolest zaccina bud v zadech nebo pod zebrem na prave strane,je to bolest tupa,ktera se sevre v oblasti pod zebrem az do zad a nekdy i do bricha,mam pocity uvnitr pohyblive. Boli mi to i v leze a nevydrzim lezet v jedne poloze ani nelze lezet na brise,bolesti jsou pak zhorsujici. Byla jsem na vysetreni u ortopeda,ktery me poslal na rengen a rengen ukazal ze je patrna vyrazna kalcifikace obratlove plotenky Th 11/12 v.s.degenerativniho puvodu,ostatni nalez v norme.jina vysetreni mam take a to chirurgicke bez nalezu,urologii bez nalezu,sono zlucniku,jater a ledvin bez nalezu. 24.4.jsem objednana na ct vysetreni inkliminovane oblasti Th/L prechodu.Chtela jsem se zeptat zda bolest muze byt od plotenek a nebo jineho puvodu.Prosim Vas o radu a jake vysetreni mam jeste podstoupit,obvodni lekarka me doporucila jen na vystreni zlucniku,o ostatni doporuceni jsem pozadala internistu kam chodim na kontroly vysokeho tlaku. S vysokym tlake se lecim dva roky ted naposledy jsem mela 150/90 P:99.UZIVAM vasoardin1-0-1/2.Obvodni lekarka mi tvrdi ze to mam z jidla a mam drzet dietu a vypozorovat jake jidlo mi vadi,ja tvrdim ze z jidla to nemam,nezvracim ani pocity na zvraceni nemam. Vim ze bych mela zhubnout ma vaha je 92kg a vyska 178,jeste z gynekologie v poradku jsem,pokud bolesti pretrvavaji musim uzivat inbrufen400 a nebo nalgesin s.Take nevydrzim dlouho stat i sedet,trosku se mi ulevi pri chuzi,pokud ale chodim dele bolest neprestane. Jeste dodam bolesti mi zacinali pri pohybu,postupne mi zacinaji i v klidu,na omak pri bolestech to boli na prave strane podzebri (v zadech). Predem dekuji za odpoved a radu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud je vyloučena příčina bolestí ve žlučníku a okolních vnitřních orgánech (= negativní nález na sono břicha, jak píšete), bolesti mohou částečně? pocházet od pohybového systému. Také však mohou být původem z pohrudnice - píšete o proběhlém zánětu průdušek - mohlo dojít k zánětu pohrudnice a ke tvorbě srůstů, které omezují pohyb pohrudnice a při pohybu to pak bolí. Snad CT vyšetření ukáže příčinu obtíží, jinak podle mne by bylo vhodné vyšetření plic (pozn.RTG plic a RTG obratlů se liší dávkou záření, takže i když se zmíněná oblast už rentgenovala, byly zobrazeny cíleně obratle, ne plíce a pohrudnice). Jinak snížení hmotnosti by jistě Vaší páteři a kloubům ulevilo a celkově byste měla menší nebo dokonce žádné obtíže (nižší krevní tlak atd.).

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: