Bolesti předloktí - pokračování

(Dobrý den. Již to budou 3 měsíce, co mě začalo bolet předloktí pravé ruky. Nejednalo se o úraz, přišlo to zničeho nic jednoho rána - bolesti jako namožený sval. (Pravidelně posiluji již 5 let) Když se situace po 3 týdnech nelepšila, navštívil sem lékaře...RTG negativní, masti a klidový režim. Další t´3 týdny můj problém nevyřešily. Ortoped mě poslal na elektroléčbu, po 3 sezeních se situace dosti zhoršila a dostal jsem sádrovou dlahu na 14 dní, protizánětlivé léky (KETONAL 1-0-1).Léky sem bral snad měsíc a bez zlepšení. U dalšího ortopeda jsem dostal obstřik. 2 dny na to mi začaly jakoby mravenčit konečky prstů při kontaktu s nějakým předmětem. Teď jsou již prsty oteklé a bolestivé v oblasti nehtového lůžka (konkrétně malíček, prostředníček a ukazovážek). EMG vyšetření nic neprokázalo, takže neurologický problém byl vyloučen. Předloktí nejvíce boli při rotaci (dlan v pěst a vytáčet ji do obou stran) - bolesti na malíkové hraně předloktí asi do 2/3 délky směrem k loktu. Vážně si s tím nevím rady...klidový režim mám, protizánětlivé léky nepomáhají, mažu to čím se dá (IBU-HEPA, koňská mast, Fastum gel,...). Nepříjemné je to například i při obyčejném psaní. Budu rád za každou radu...Děkuji) Reaguji na Vaši odpověď: Co se týče diagnózy. Pan ortoped mi na první prohlídce napsal, že je to jenom namožený, od té doby diagnózu nezměnil - a to je to 3 měsíce. Druhý ortoped mi řekl - zánět šlachy, která rotuje předloktím, pichl mi obstřik. Dva dny na to otekly ty prsty (je možné, že otok je způsoben obstřikem, např. špatně vpichnutý apod. ?)... Je vůbec možné, aby byl zánět bez zlepšení po měsíčním braní léku a klidovém režimu? Oblast předloktí totiž vůbec nebyla oteklá (po celé 3 měsíce) a ani nijak zarudlá.. když s rukou zahýbu, pak bolí nějakou dobu i v klidu...Jak teď dělám většinu činností levou, občas mi pichne ve stejném místě, ale nesrovnatelně s rukou druhou. Proto si myslím, že nejde p nějaké zranění, ale spíš onemocnění. Nevím jestli to s tím může nějak souviset, ale poslední dobou mám strašně náchylné měkké tkáně k úrazu. Zhruba před měsícem sem si byl zaběhat a pak jsem si protahoval stehenní sval. Ucítil jsem bolest a jako by se mi na povrchu přetrhalo několik vláken (pocit jak když se trhá látka). Vytvořila se modřina velikosti otisku palce.Nyní sval šetřím, ale kratší chůze je nevyhnutelná. Při delší chůzi se mi vytváří modřinky. Koncem ledna jsem měl natrženou svalovinu na patě z běžkování. Nikdy jsem tolik úrazů neměl. Byl sem na odběrech krve. Obvodní lékař mě nechal kompletně testovat a krev v pořádku. Ještě říkal: " v Těle není žádný zánět" - je tedy možné poznat zánět šlach z krve??? To by mi moc pomohlo, kdybych alespoň tuhle možnost mohl u předloktí vyloučit. Děkuji mnohokrát.

Odpověď odborníka:

Myslím, že váš dotaz snad jsem již odpovídal. Je třeba stanovit diagnozu a to nemusí být vždy snadné. Zásadně je třeba stanovit, zda se jedná o nález lokální nebo nález odpovídající vystřelováním bolestí z oblasti krční pateře. Provedení pečlivého vyšetření na ortopedii a neurologii je na místě, rtg vyšetření předloktí. Vhodná i laboratoř a pátrání po známkách možného zánětu nebo zánětlivého ložiska. I drobný úraz může zapříčinit t.zv. Sudeckovu dystrofii, je třeba zvážit méně často se vyskytující diagnozy. které by se takto mohly projevovat. S možností této diagnozy bych se obrátil na svého ortopeda, na toho, který vás dosud léčil.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Jednoduché cviky pro zmírnění bolesti kolenních kloubů
Články: Jednoduché cviky pro zmírnění bolesti kolenních kloubů
Pravidelný pohyb svědčí...
10 věcí, které pomohou překonat ranní ztuhlost
Články: 10 věcí, které pomohou překonat ranní ztuhlost
Máte kvůli bolestem problém...
Alkohol narušuje spánek nejen starších lidí
Články: Alkohol narušuje spánek nejen starších lidí
Souběžné používání alkoholu...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Plicní embolie
Články: Plicní embolie
Plicní embolie je vmetení...
Dráždivý tračník
Články: Dráždivý tračník
Nejodvážnější lékařské...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: