Bolesti ramena

Podla lekarskeho spravy mam tento nalez> At C4/C5 there is broad/based annular bulging/osteophytosis posteriorly and to the right with facet joint hypertrophy resulting in slight compromise of the right exit foramen at this level. At C5/C6 there is mild annular bulging / osteophytosis posteriorly and to the right side with slight compromise of the exit foramen on teh right side at this level. Lekar mi povedal , ze su to iba vyrastky medzi stavcami. Problem je v tom ze som v Irsku, a mam velke bolesti v pravom ramene od lakte az do ramena, mam znizenu ohybnost ruky. Pre tie bolesti a tiez bolesti chrbta a hlavne aj celkovu slabost ruky nemozem pracovat (pracujem ako kucharka) tak marodujem, davaju mi len tabletky od bolesti, masticky a inak mam len oddychovat. Poctivo plavam , chodim na masaze, ale je to stale rovnake. som z toho zufala, pretoze sa chcem vratit do prace, naozaj uz neviem co mam robit tento stav trva od februara a ja uz potrebujem nieco urobit, myslite si ze na Slovensku by mi lekar mohol pomoct inou liecbou. Mam urobenu magneticku rezonanciu, vsetko mam na CD . Dakujem za odpoved

Odpověď odborníka:

Odpověď v češtině. Samotné bulging na obou meziobratlových ploténkách je zcela nevýznamné. Osteofyt, výrůstek, v oblasti C4/5 a C5/6 který se blíží k obratlovému otvoru, kde vystupují nervy do horních končetin již zasluhují více pozornosti. V popisu je slovo slight, t. značí lehce, nepatrně. Neměl by způsobovat větší potíže. Měla byste mít vyšetření kromě ortopeda především neurologické, aby neurolog stanovil podle vašich potíží a klinického nález zda je zde souvislost vašich potíží právě s těmi vystřelujícími výrůstky. Myslím, že na základě takového MR nálezu operovat se určitě nebude. Kromě neurologa a jeho konservativní terapie, byste zasluhovala i rehabilitační péči, která by v anglosaských zemích mohla být na úrovni. Tam se obraťte. Stav by se něl postupně upravit.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: