Bolesti ramene

Dobrý den, před měsícem a půl jsem měla pracovní úraz. S kolegyní při překládání klienta (cca 100 kg) z postele na invalidní vozík mi bodlo v rameni. RTG : nihl traumaticum. Byl mi doporučen šátkový závěs, klidový režim analgetika a studené obklady. Za několik dní jsem byla u ortopeda na kontrole, bolesti ramene stále přetrvávaly, tak byl aplikován obstřik. Po obstřiku bylo zlepšení, ale za 14 dní bolest ve stejné míře. Byla jsem objednána na MR a závěr zní: Edematózní ložisko cca20x13x10mm v oblasti svalových vláken m.supraspinatus, které nejspíš svědčí pro st.p. parciální ruptuře svalu. Minimální zmnožení tekutiny v oblasti subakromio-subdeltoidní bursy, v bicipitálním žlábku a v GH skloubení. Zúžení subakromiálního prostoru způsobené laterálně zešikmeným akromiem a mírně hyperfrot. AC skloubením jenž podmiňují inpingement RM. Parciální ruptura dist.úseku šl.dl.hl. bicepsu s lézí kraniální části labra. Parciální ruptura ventrálního okraje dist.úseku šlachy supraspinatu v terénu tendinosy. Šlacha subscapularisu jeví známky nevýrazné tendinosy. Poté mi byl dán další obstřik, jeden do kloubu a druhý do svalu a napsány rehabilitace. Bolest zatím neustává. Zajímalo by mě, jestli mi rehabilitace pomůže, za jakou dobu po rehab. nastane zlepšení, jestli nastane, bude-li nutná operace a za jak dlouho by mělo být rameno v normálu. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Pokud Vám obstřiky a rehabilitace nepomohou do 3 měsíců pak je namístě operace - arthroskopie při větším nálezu pak i otevřená operace ramene

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: