Bolesti rukou a krční pateře

Dobrý den, asi rok mám bolesti obou rukou a paže. Již jsem ležela v nemocnici 2x na kapačkách, spoustu rehabilitace mám za sebou, obstřiky a nic nepomáhá a bolesti, hlavně noční, jsou stálé. Závěr MR -pravostranná paramedialní protruze disku C4/5 s jemnou impresi na ventralni okraj duralního vaku a tvořicí se dorzomedialni protruze disku C3/4 bez utlaku míchy foraminostenoza C4/5 vpravo a C5/6 bilateralně unkovertebralni artroza C4-6,spondlatroza C3-6 přestavbove změny krycich plošek C4/5 typu Modic I subchondralni eden. Prosila bych i Vás o radu, zdali operovat, a nebo zdali je ještě nějaká jiná léčba. A zdali když mne budou operovat, zvažují o intervenci segmentu C4/5, kde je pravostranný nález. Může mě pak přestat bolet i levá ruka a nebo to nemá s tím spojitost? Děkuji Hana.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud po dlouhodobé konzervativní terapii včetně aktivní RHB nedošlo ke zlepšení, nastává vhodná chvíle k chirurgické intervenci. Vzhledem k foraminostenoze C3-4 a C5-6 jsou možné bolesti obou horních končetin, je proto ke zvážení rozsah operace, zdali pouze největší nález v segmentu C4-5, či i přiléhající segmenty. Zkonzultujte nález na některém z vedoucích pracovišť chirurgie páteře v ČR. Seznam pracovišť najdete na www.spine.cz.

MUDr. Jiří Šrámek
MUDr. Jiří Šrámek

Specializace: Chirurgie páteře
Pracoviště: ProSpine, Německo

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Naučte se samovyšetření prsu
Články: Naučte se samovyšetření prsu
Samovyšetření prsu má...
Zlomenině krčku je lepší předcházet než ji pak léčit
Články: Zlomenině krčku je lepší předcházet než ji pak léčit
Zlomenina krčku stehenní...
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Tento nejčastější typ náhlé...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Močový měchýř
Články: Močový měchýř
Močový měchýř je dutý orgán...
Křečové žíly v těhotenství je třeba více sledovat
Články: Křečové žíly v těhotenství je třeba více sledovat
V těhotenství přispívá ke...
Kompresivní punčochy: Aby se vám dobře nosily
Články: Kompresivní punčochy: Aby se vám dobře nosily
Nejvíce se o nich mluví v...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: