Bolesti si - ls páteře a sexuální potíže

Dobrý den, přede dvěma lety jsem utrpěl drobný úraz LS páteře v křížové oblasti. Při vystupování z tramvaje mi ujely nohy na schůdkách a já si narazil záda v dolní etáži. Pro svůj klid jsem absolvoval bezprostředně po úraze vyšetření na 1.chirurgii v Brně, nem. U Svaté Anny, s nálezem defigurace na obratlích Th11 a Th12. Po dalších vyšetřeních, bolesti páteře od té doby totiž neustupovaly, ba se zhoršovaly, mi byla diagnostikována SPOONDYLOZA L1-L2. Th12-L1 susp. st..p.. SPONDYLODISCITIS, osteochondrosis disci, spondylosis deformativa lumbalis levis. Moje poúrazové obtíže však od té doby progredovaly až do té míry, že jsem začal mít problémy s autonomními funkcemi, drobné úniky moči, občas drobné úniky stolice, sexuální obtíže - erektilní dysfunkce, takřka ztráta libida, schopnost orgasmu a touha po milování jen velmi vzácně. často anejakulace. Vše si spojuji s chronickými bolestmi v sakroiliakální a lumnbosakrální oblasti, tyto bolesti jsou bodavého charakteru, zhoršila se mi markantně chůze a při každém došlápnutí na tvrdý povrch mě bodne na příslušné straně spodní etáže zad. Vím, že moje obtíže nebude snadné pochopit, přesto bych prosil o vysvětlení, kde může být příčina potíží a bolesti při chůzi (dříve nebyly!!!!!), o jakou diagnózu se může dle popisu jednat a s jakým léčebným postupem - ortopedie, neurologie, sexuologie, fyzioterapie? mám počítat. Vím, že řešení problému je nevyhnutelné. Moc děkuji za Vaši trpělivost věnovanou mému dotazu. Ještě jsem zapomněl zmínit svůj věk - v červenci mi bude 42 let.

Odpověď odborníka:

Ve Vašem případě by bylo nejrychlejší navštívit po objednání moji ordinaci. Po adekvátní funkční léčbě, za předpokladu vaší spolupráce může být problém postupně zlikvidován, odstraněn. NEBO odhalíme, zda je příčina TAKÉ jinde. Dle úpopisu budete určitě potřbovat funkční léčbu vy smyslu aktivní fyzioterapie. Což jistě můžete zahájit. Běšžný fyzioterapeut Vám však neporadí jak dál v případě i diokonce zlepšení, ale neodstranění potíží. Zlepšit půjd určitě, zda odstranit,to je v této chvíli ještě hypotetické. Pokud zahájíte tuto aktivní fyzioterapii jinde, tak je třeba v případě nezlepšení dostatečného absolvovat kompletní interní vyšetření včetně odběrů krve nejen klasických, ale cíleně zaměřených a včetně zátěžové ergometrie. Další postuúp vyplne z těchto výsledků.Zda bude třeba přesnější vyšetření kardiologické, neurologické, urologické je v této chvíli absoluntě nepředvídatelné.Je však možné, že jste zanedbal funkční léčbu pohybovéhop aparátu, příapdně nebyla vedena dostatečně aktivně včetně vaší spoluúčasti cvičení,m( cíleným cvičením) a zlepšením( za předpokladu zlepšení funkce pánve a neberní páteře) ergonomických pracovních i mimopracovních návyků.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Plísňové onemocnění nehtů – nejen vada na kráse
Články: Plísňové onemocnění nehtů – nejen vada na kráse
Nehty postižené plísněmi...
Co  je to celiakie?
Články: Co je to celiakie?
Celiakie je zánětlivé...
Jednoduché cviky pro zmírnění bolesti kolenních kloubů
Články: Jednoduché cviky pro zmírnění bolesti kolenních kloubů
Pravidelný pohyb svědčí...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Rozpraskané koutky? Může jít o infekci nebo nedostatek vitaminů
Články: Rozpraskané koutky? Může jít o infekci nebo nedostatek vitaminů
Bolestivé a rozedřené ústní...
Prostata: co prozradí zhoubné bujení
Články: Prostata: co prozradí zhoubné bujení
Jediný test, který dokáže...
Jak je řízena teplota lidského těla ?
Články: Jak je řízena teplota lidského těla ?
Smyslem řízení tělesné...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x