Bolesti šíje, lopatky

Dobrý den-zhruba 2 roky mám následující problémy.Tuhnutí levé části těla-lopatky a šíje,pocit na zvracení,omdlení,motání hlavy,rozmazané vidění atd.Nemůžu jezdit autem,jít více jak 500 m-okamžitá slabost,závratě. Ct mozku,epilepse,žlučník,ledviny,játra,žaludek,moč. měchýř,borelie,bechtěrev,krkavice,ORL-vše negativní. Mám zvýšené hodnoty zánětu v těle,ale jinak se na nic nepřišlo? Rengen páteře -opotřebení 2 plotének(krční,hrudní),mišní kanál v pořádku. Prosí o Váš názor-mám 38 let a nemůžu normálně žít. Mockrát děkuji.

Odpověď odborníka:

Podle Vašich pocitů a výsledků doplňujících vyšetření to vypadá na dlouhodobější existenci svalových a funkčních dysbalancí nejen v krční páteři.Ne pouze dva roky, to máte již výsledek předchozí doby špatné funkce bez bolesti. Hlavní problém , který způsobuje nevolnosti, točení hlavy, špatně od žaludku vypadá na dráždění tzv. " ganglií krčního sympatiku", při spasmu svalů v oblasti krční páteře kolem špatné funkce, -blokád v této oblasti stačí podráždění pohybem, cvičením, masáží- a točení hlavy je tady, asi i ty potíže s viděním. To ale nelze poznat bez konkrétního vyšetření. při správné léčbě tyto potíže reagují- někdy se i na jeden den zhoprší, ale poté zmizí , byť nejdříve třeba jen na 14 dní, při další správné léčbě, cíleném cvičení a úpravě pracovní i mimopracovní ergonomie pak trvale. Známky zánětu v krvi lze posoudit až po klinickém vyšetření, možná jen opakovaně kontrolovat, mohou však být známkou úplně jiného problému. nelze však bez vyšetření určit.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: