Bolesti svalů a kloubů, zad

Dobrý den, mám dotaz. Před 5 týdny jsem měla štípnutí od komára po kterém mi zůstal flek, asi kolem 1 cm. Před týdnem jsem byla na testech na boreliozu, které vyšli negativní. Přesto mám pořád problémy virózového typu, ale nemyslím si, že se jedná o virózu, jelikož to trvá už druhý týden. Jedná se především o bolesti kloubů a svalů a únavu. Klouby mě bolí na rukou a kolena. Svaly stehenní a hlavně ale záda, především kříž, jak páteř tak okolní svaly, tak krční páteř a mezi lopatkami. Dostala jsem léky na bolest (Movalis) ale někdy ani tento prášek nepomůže. Tak jsem bezradná a nevím, zda si to spojovat s možnou boreliozou (četla jsem si dost na internetu, a je tedy možné že i po neg. testech ji mohu mít v těle a toto jsou příznaky) nebo si to mám spojovat s podzimním počasím, špatným držením těla a bolestem od páteře (potom by mě zajímalo, jak jsou s tím spojeny bolesti nohou a kolen). Prosím o Vaši radu či názor, nebo jak mám dále postupovat. Děkuji předem za Vaši odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v případě neustupujících potíží je např. možné test na boreliózu zopakovat (jednou či dvěma laboratorními metodami).

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: