Bolesti svalů a kyčle

46 let, nadvaha,mam bolest vystrelujici ze zad pres trislo do praveho vnitrniho stehna. Bolest konci nad kolenem. Prasky na bolest nepomahaji,vysledky z ortopedie dobre,utz a gyn dobre,rtg artroza 2-3 st.,cekam 3 mes na termin na revmatologii. Pali me kycle a stehenni svaly pri chuzi nahoru,paleni behem chvilky na rovine prestane. Na dotyk me silne pali i hyzdove svaly. Mam alergii na lepek. Na chodidle se udelal velky suchy loupajici se flek,ktery me vubec neobtezuje,ale ani po 3 kortik.mastech nemizi (pisu pro pripadnou souvislost). Sport me pali,nejde mi zubnout ani zmenou stravy. Dekuji za odpoved. Renata

Odpověď odborníka:

Renato, a jak zní přesně Váš dotaz? Pokud bych se měla zamyslet nad Vaší možnou diagnózou, tak podle vyšetření, které máte již provedeny, by se skutečně mohlo jednat o kombinaci degenerativních poruch (artróza - daná nadváhou) a revmatologických potíží (souvislost alergie na lepek a kloubními chorobami existuje, jedná se o imunologicky navozené stavy, kdy tělo produkuje autoprotilátky proti vlastním tkáním a způsobuje zánětlivá onemocněnír). Určitě vyčkejte na výsledek z revmatologie, pokud zde bude nález, zahájí se cílená léčba. Hubnutí bych řešila cestou výživových poradců, obraťte se např. na STOB, změnu jídelníčku a běz pohybu (stačí chůze v počátku) se to jistě neobejde.

MUDr. Nela Šrámková
MUDr. Nela Šrámková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x